By Super User on Miercuri, 10 Mai 2017
Category: Proiecte de succes

Presă de prindere inele racord

Proiectul a constat în realizarea unui utilaj pentru asamblarea componentelor - presă de prindere inele racord și a presupus realizarea următoarelor activități:

Mașina este utilizată în operațiunile de presare și evacuare automată a unor inele de racord pentru piesele din material plastic. Presa de prindere a inelelor de racord este prevăzută cu cilindri pneumatici pentru operațiile de presare, evacuare automată și acționare de tip servo-axă pentru deplasarea unghiulară.

Sistemul de siguranță în funcționare a fost realizat prin integrarea unui sistem de bariere optice de protecție care blochează funcționarea presei în momentul în care este detectată o prezență în câmpul lor de acțiune. Presa de prindere a inelelor de racord a fost realizată pe o structură metalică realizată din țevi rectangulare, îmbinate prin sudare și șuruburi. Discul pentru fixarea matrițelor a fost confecționat din poliamidă și a fost obținut prin frezare în coordonate.

Din punct de vedere electric, presa este controlată printr-un automat de proces (PLC-ul) iar calibrarea, controlul parametrilor și monitorizarea funcționării se realizează prin intermediul unui afișaj electronic de proces (HMI).

Procesul de producție și control al producției a presupus trecerea prin toate etapele unui proiect de acest tip, dintre care amintim: